Tips för att lyckas med flytten

Dags att flytta? Som flyttfirma i Sollentuna står vi redo att hjälpa dig. Det gäller även om du väljer att flytta på egen hand. Vi tänkte nämligen i den här texten ge några tips och råd kring flytten som förhoppningsvis gör den lite enklare, bekvämare och smidigare för dig.

Vad har du för erfarenheter av att flytta? Svensken flyttar i genomsnitt 10 gånger under en livstid och för många så handlar det om en upplevelse man helst hade sluppit. Flytten i sig är positiv: man byter bostad och man kanske flyttar ihop med den man älskar, flyttar till den första egna lägenheten eller till en helt ny stad. Den känslan är emellertid svår att behålla då man inser att en flytt är så pass krävande som den faktiskt är.

En flytt är påfrestande och detta både rent mentalt och fysiskt. Det senare är givet - du måste bära och transportera ett helt bohag - men det mentala kommer också att påverkas genom stress och irritation. Det är också den stora anledningen till varför man bör överväga att anlita oss som professionell flyttfirma i Sollentuna. Vi gör jobbet och ger din en smidig flytt.

Flytten består av tre delar

De råd vi nedan tänkte ge kommer också att förenkla din flytt och dessa ser ut som följer. Vi delar in flytten i tre delar och förklarar dessa närmare:

Första fasen - planering och förberedelse.

I det här steget så ska du genomföra en massa saker och rådet är att du gör detta i god tid före flyttdagen. Dels så handlar det om administrativa saker. Försäkringar ska sägas upp - men du måste se till att ha en giltig försäkring under flyttdagen! - abonnemang likaså och du har säkerligen också vissa medlemskap som du inte kommer att behöva; gymkort exempelvis. Du ska även göra en flyttanmälan och en adressändring.

I det här steget så ska du även börja tänka på själva flytten - hyr en flyttbil, ordna med rejäla flyttkartonger och annat material som exempelvis tejp, märkpennor och bubbelplast. Och: du ska här även påbörja själva packandet av dina saker. Packa i lugn och ro, passa på att rensa ut sådant du inte använder - en loppis kan vara en bra idé! - och skruva isär möbler. Allt ska vara klart tills flyttdagen anländer.

Andra fasen - flytten

Se till att hämta flyttbilen så att den är på plats när dina vänner anländer. Vid själva flytten så se till att utse en person som vaktar bilen och som sköter all stuvning in i denna. Det ger en effektivare flytt då ni kommer att få plats med fler saker. Rätt packning gör skillnad. Bär hellre flera gånger än att lyfta tungt. Använd ben och rumpa då du lyfter.

Många skadar sig i ryggen i samband med att man flyttar och detta som en följd av att man lyfter - och bär - fel. Vid lyft tillsammans med andra så se till att kommunicera med varandra. Ett bra tips är att använda bärremmar som fördelar vikten jämnt mellan de som bär. Även handskar kommer att göra skillnad.

Ett tips här är även att ni mäter upp exempelvis passager innan ni börjar bära så att ni vet att allting kommer att få plats. Planera! Vid ankomst till den nya bostaden kommer ditt jobb i första fasen att bära frukt: att du tydligt har märkt alla kartonger gör det lättare att få allt på plats.

Tredje fasen - flyttstädning

Många tänker sig att man är färdig med flytten då den sista kartongen är på plats i den nya bostaden. Då har man glömt den jobbigaste delen av flytten: städning av den gamla bostaden. En flyttstädning är obligatorisk att genomföra och minsta fusk kan leda till att man får ekonomiska krav ställda på sig. Det handlar dessutom om att allt - precis allt - ska städas och rengöras också.

Vårt råd: unna dig professionell hjälp med din flyttstädning. Som flyttfirma i Sollentuna så har vi börjat erbjuda hjälp även med denna del av flytten, men det finns givetvis också renodlade specialister i form av städföretag. Du kan använda Rut som privatperson och dra av halva kostnaden för arbetet. Tro oss: det är värt det.

Vi är flexibla och hjälper dig med hela flytten eller delar av den!
2 Jun 2023