Ta professionell hjälp med de tunga lyften

Har du någon gång flyttat så vet du också att det handlar om ett fysiskt krävande projekt - att jämföra med ett gympass som sträcker sig över några timmar. Det handlar mycket om stamina. Du ska bära tunga saker och du ska göra detta under flertalet timmar. 

Viktigt är därför att vara förberedd och exempelvis se till att man är utvilad, har ätit rätt och att man fyller på sina depåer med exempelvis någon proteinbar eller med nötter. Se flytten som träning och ha samma synsätt som om du skulle ge dig i kast med ett löptävling. Du måste vara förberedd! 

Det handlar dock även om att inse att sina begränsningar i den frågan. Att lyfta en massa kartonger och upprepa detta under en längre tid är en sak. Det kan du definitivt klara av. Samma sak att bära soffor, sängar och garderober med dina vänner.

Jobbar ni tillsammans, kommunicerar och använder exempelvis bärremmar så kan ni klara av att flytta vissa av de mer tunga och otympliga sakerna. Andra saker dock: avstå och anlita istället oss som flyttfirma i Sollentuna - eller andra proffs. 

Viktig att planera tunga lyft 

Ska du exempelvis flytta ett piano eller ett kassaskåp så handlar det om lyft som blir väldigt farliga - i synnerhet om det ska ske nedför trappor. Det finns en risk i att man tappar föremålet - eller att man ramlar - och då kan man göra sig väldigt illa. Dessutom kan värdefull egendom också gå sönder. Ett piano är långt ifrån gratis, eller hur? 

Vi har lång vana av att flytta sådana pjäser och vi arbetar alltid med att minimera riskerna. Många flyttföretag jobbar på samma sätt som vi i dessa frågor: man gör en rejäl riskbedömning och utesluter de risker som finns. Man bär tillsammans och samtalar sig igenom hela processen. Vi ser till att alla bär lika mycket, att samtliga bär på ett skonsamt sätt och att ingen riskerar att klämma sig eller hamna i en tuffare situation. 

Kunskap, erfarenhet och utbildning

I vissa fall så kallar vi även in andra företag som kan hjälpa oss att exempelvis lyfta sakerna via utsidan på huskroppen och med exempelvis kran eller skylift se till att föremålet inte tar skada - eller person, för den delen. Att genomföra tunga lyft kräver kunskap, erfarenhet och utbildning. Det är ingenting du som lekman ska utsätta dig själv - eller dina vänner - för. Ta alltid hjälp och se till att anlita proffs för jobbet. Det är en investering. 

Vi är flexibla och hjälper dig med hela flytten eller delar av den!
8 Aug 2023