Så hittar du en seriös flyttfirma

Som flyttfirma är vi vana vid att möta viss skepsis från många av våra nya kunder. Vid den initiala kontakten så kan det finnas en negativ känsla, kunden har en infallsvinkel i att hen ska bli - på något sätt - lurad av oss. 

På många sätt så har den känslan inte kommit ur ett vakuum. Vår bransch har länge brottats med problem och där oseriösa företag skapat ett sämre rykte. Som en seriös aktör och som en erfaren flyttfirma i Sollentuna så tvingas vi börja om från noll och starta våra uppdrag i motvind. Vi lyckas alltid vända detta till någonting positivt, men faktum kvarstår dock: det finns flyttföretag som inte sköter sig och det rinner över på oss och på andra seriösa aktörer i branschen. 

Hur ska man då kunna hitta rätt flyttfirma? Vi tänkte här nedan rada upp några viktiga punkter som kan hjälpa dig att skilja agnarna från vetet och där ditt val blir det rätta. De flesta som är verksamma i branschen är seriösa, skickliga och måna om att erbjuda sina kunder de bästa tänkbara lösningarna, men det finns även de motsatta företagen. Så här gör du för att välja rätt: 

  • Erfarenhet. Hur länge har företaget varit verksamma? Som inom de flesta andra branscher så blir erfarenhet en viktig faktor i att skaffa sig kunskap. Det är en fördel med att se över hur länge ett företag funnits - övning ger, helt enkelt, färdighet. En annan fördel med en erfaren firma är att man också visar att man klarar av konkurrensen. I synnerhet i Stockholm och i andra större städer kan den vara mördande. Överlever ett företag inom flyttbranschen länge - ja, då gör man någonting rätt. 
  • Trafiktillstånd. Detta är egentligen det bästa sättet att ta reda på om en flyttfirma är seriös eller inte. Man måste ha ett särskilt tillstånd för att få bedriva en verksamhet inom flyttbranschen. Be alltid om att få se detta innan du skriver avtal. 
  • Avtalet. Var tydlig med vad du behöver hjälp med - och hur mycket det ska kosta. Tyvärr ser man att många företag passar på att salta notan - rejält - och där man i efterhand lägger på en massa kostnader som man inte kommit överens om. Genom ett tydligt avtal så slipper du detta. Vill du använda Rut? I så fall ska företaget vara registrerat för F-skatt. 
  • Bohag 2010. Detta är ett avtal slutet mellan Sveriges Möbeltransportörers Förbund, Sveriges Åkeriförening och Konsumentverket som stipulerar vad som gäller vid en flytt, vilka skyldigheter man har samt vad som ska hända om exempelvis någonting går sönder. Följer företaget Bohag 2010 så är det ett tecken på kvalitet. 
  • Referenser. Var alltid noga med att kontakta tidigare kunder. Ring och se över hur de upplevt sin flytt. Kolla även exempelvis omdömen på nätet - även om dessa kan tas med en liten nypa salt, både på gott och ont. Inga referenser? Då skulle vi dra öronen åt oss. 
  • Tjänster. Vad erbjuder företaget? Ett företag inom flyttbranschen som exempelvis kan åta sig flyttar till utlandet, företags- och kontorsflyttar samt exempelvis genomföra tunga lyft har en större verktygslåda och är bättre rustade än flyttfirmor som enbart erbjuder hjälp med att bära och transportera. Kan man hjälpa dig att packa och exempelvis genomföra en flyttstädning så tyder detta på god kvalitet och en hög kompetens. 
Vi är flexibla och hjälper dig med hela flytten eller delar av den!
26 Jul 2023