Glöm inte flyttstädningen vid flytten

Som flyttfirma i Sollentuna så tar vi oss an alla typer av uppdrag och vi har en lång, gedigen erfarenhet av att bära och transportera bohag från en punkt till en annan. I Stockholm, där vi är verksamma, finns en tydlig konkurrens i flyttbranschen och detta som en följd av att det sker flyttar - många sådana - på daglig basis.

Dessutom så sker många av dessa flyttar av privatpersoner som på egen hand genomför projektet. Det är naturligtvis möjligt att göra så - men det finns också en hel del saker att tänka på.

Genom åren har vi samlat på oss en massa erfarenheter och sett hur privatpersoner agerar vid flyttar. Många misstag sker - vilket är naturligt - och många skapar, genom dessa misstag, en situation där man tvingas arbeta under en tidspress. Det leder till stress, irritation och en massa slarv. Det mesta bottnar i en dålig planering och i synnerhet så tenderar folk att glömma bort - eller ignorera - en viktig detalj i samband med att man ska flytta. Flyttstädningen.

Flyttstädningen är obligatorisk

Det finns många missförstånd om en flyttstädning. Vissa säger att man inte alls behöver genomföra en sådan - andra säger att det räcker med att dammsuga och torka golven för att den ska anses godkänd.

Det som gäller är att en flyttstädning alltid ska göras och detta rejält och på djupet. Vilket konkret innebär att allt i den gamla bostaden ska städas och rengöras - garderober, kyl och frys, spis och ugn, lister, golv, tak, armaturer, förråd, fönster: allt. Missköter man detta åtagande så har den som ska flytta in rätt att ställa ekonomiska krav på den som flyttat ut.

Detta innebär också att du måste vara beredd på att det tar tid. Du kan räkna med att din flyttstädning tar åtminstone en dag att genomföra. Problemet är att den dagen infaller efter att du flyttat.

Säg att du viger lördagen åt att flytta och att du planerat in din flyttstädning under söndagen. Det innebär att du är fysiskt trött efter flytten och att du rent mentalt vill komma igång med att flytta in alla saker och komma på plats. Du vill inte återvända till den gamla bostaden enbart för att städa. Detta är en förklaring till fusket med flyttstädning - men långt ifrån en ursäkt.

Ta professionell hjälp med flyttstädning

Som flyttfirma i Sollentuna - och här ska vi försöka knyta ihop säcken - så möter vi alltså konkurrens om kunderna. Ett steg i detta är att vi försöker vara flexibla och möta kundernas behov. Vi insåg tidigt att just flyttstädning är ett problem som många tampas med. Genom att utveckla oss och genom att ta oss an även denna del av flytten så kan vi erbjuda kompletta lösningar för flyttar där vi sköter allt från start till mål.

Givetvis finns även städföretag tillgängliga för en flyttstädning. Det är värt varenda krona då en professionell städning också ger dig en möjlighet att fokusera på din nya bostad och att du kan vara trygg med att lämna över nycklarna till de nya ägarna. En flyttstädning är dessutom en hushållsnära tjänst som ger dig möjlighet att använda rut. Ta tillvara på den möjligheten!

Vi är flexibla och hjälper dig med hela flytten eller delar av den!
15 Jun 2023